Rutes per Vallibona

Vallibona

Villanueva de Viver La felicidad en el fondo de un Puchero

Rutes per
Vallibona
Cada pas, una aventura

Itinerari botànic

La ruta comença a la font Vella, seguint l’antic camí de la fonteta del Fenàs. El sender ens permet fer un passeig tranquil per un itinerari senyalitzat. Durant el camí podrem observar alguns arbres amb rètols gravats, que ens informen del seu nom comú. Des de la font del Fenàs, tenim un magnífic mirador del nucli urbà de Vallibona.

Camí de la rogativa de la Verge de la Font

El camí d’aquesta històrica rogativa ix de centre de Vallibona, passa pel depòsit d’aigua i segueix junt al barranc de la Gatellera, per a desviar-se després i dirigir-se cap al Mas del Grau i seguir fins al Mas de Prats, lloc ideal per a fer un descans breu. Es continua per la Caseta dels Bous, al terme de Castell de Cabres, per a recórrer la serra de les Albardes i creuar el barranc de l’Avellanar, pel port del Quinto, i arribar a la població de Coratxà. Des d’ací es continua ascendint fins al cim de Sant Jaume (1280 m), amb unes vistes panoràmiques increïbles, per a iniciar un vertiginós descens fins a Pena-roja, amb les roques del Masmut com a referència. S’entra en aquesta població pel Pont Xafat. S’ha de creuar el seu nucli urbà i baixar fins al santuari de la Mare de Déu de la Font. La tornada es fa per Herbers i pel riu de Castell de Cabres.

Sender GR-7 per Vallibona

El sender de gran recorregut GR-7 forma part de la xarxa de senders europeus, amb la nomenclatura E-4, que uneix els Pirineus amb Tarifa. En l’àmbit territorial dels Ports, creua de nord a sud tota la comarca, i recorre de forma descendent entorns naturals extraordinaris. Pel terme de Vallibona passa pels següents llocs d’interés turístic:

Nucli urbà de Vallibona, passant per la plaça i pel centre del poble.

Riu Cérvol i pont de Capdevila.

Barranc de la Gatellera: es tracta d’un barranc agrest amb una gran mola rocosa i un desnivell pronunciat fins a arribar a al poble.

Tossal Gros, cim situat a 1.253 m, des d’on es contemplen unes impressionants vistes panoràmiques del municipi de Vallibona.

La tierra de la Pastora

Teresa / Florencio Pla Meseguer fue un guerrillero que vivió y combatió al régimen de Franco en la posguerra desde las montañas de los Puertos y el Maestrazgo. Considerado el último maquis de Castellón, todavía hoy despierta un gran interés y su vida se ha relatado en varios libros.

Área recreativa de la Font Vella

En el término municipal de Vallibona encontramos varias fuentes que han provisto a la población a lo largo de la historia: la Fuente de Santa Águeda, la Fuente del Noto, la Fuente del Mes de en Tena, la fuente de los Corrales o la fuente del Estrecho. cabe destacar la Fuente Vieja, a escasos metros de la población y rodeada de un área recreativa. Junto a este punto está el mirador del Río Venado, del que se puede disfrutar de preciosas vistas.

GR 331: Els Ports-Camino de Conquista

Camino de Conquista es una ruta circular por la comarca de Els Ports, un sendero de Gran Recorrido o GR que transcurre por paisajes espectaculares, que atrae montañas, ríos y valles. Con sus 166 kilómetros repartidos en 15 etapas, las personas que recurren a la posibilidad de descubrir la naturaleza, la historia, la arquitectura, la arqueología y la etnología del territorio. Un remitente senderista y cultural que suponía una decisión que pudiera registrarse con la venta del destino credencial a esta aleta. En cualquier caso los puntos habilitados de la comarca, el visitante podría adquirir una credencial que sirva para llevar a cuenta la cuenta de las etapas completadas. Su venta se puede realizar en las oficinas de turismo, nóminas y ayuntamientos de los municipios implicados. Además, se realizará la ruta que se puede adquirir por solitario a 12 euros para la guía del sendero, un libro con descripciones técnicas e información de grandes interés sobre todo el recorrido, con mapas de cada etapa y una pequeña mochila de obsequio.