Rutes per Torrechiva

Torrechiva

Villanueva de Viver La felicidad en el fondo de un Puchero

Rutes per
Torrechiva
Cada pas, una aventura

En els últims deu anys han sorgit escaladors a Torrechiva i a El Tormo (pedania de Cirat) que, a poc a poc, han anat fent d’aquest terreny un espai d’escalada. A Torrechiva s’ha creat un rocòdrom excepcional i al mur de Peñas Altas, entre Torrechiva i El Tormo, s’han equipat dos sectors que sumen 35 vies de diversos nivells. Convidem escaladors i escaladores a vindre a visitar aquest lloc en un paratge únic, sempre animant a utilitzar tots els elements de seguretat necessaris, ja que no ens fem responsables d’accidents aliens a nosaltres que puguen sorgir.

Alto mijares- torrechiva-pozo
negro-ludiente- castillo villamalefa -ludiente
– torrechiva

Datos rápidos

  • Circular: Sí
  • Desnivel acumulado: 1.666 m
  • Altura máxima: 947 m
  • Altura mínima: 335 m

9 h 46 mins

Difícil

48,97 kms

Torrechiva – Corral de Peras – Toga – Los Morrones

Des de la plaça de l’església de Torrechiva baixem fins al riu passant per l’antic llavador. Travessem pel pont de la pista de Fuentes de Ayódar i de seguida agafem una senda a l’esquerra que atalla i puja a la pista. La travessem i continuem per la senda que porta fins a la font del Pere.

Datos rápidos

  • Circular: Sí
  • Desnivel acumulado: 605 m
  • Altura máxima: 778 m
  • Altura mínima: 322 m

3 h 13 mins

Moderado

11,86 kms

La cova del Zanzano

De Torrechiva al riu i del riu a la Viña Cerrada per la drecera que hi ha després del pont que travessa el riu. Seguim la pista sense asfaltar fins a una desviació a la dreta. Agafem la desviació a la dreta i en uns 100 metres, al costat dret i senyalitzada, part la senda cap a la cova del Zanzano. Seguim la senda indicada cap a la cova del Zanzano. Es pot baixar pel mateix camí (en total, uns 3 km), però no és apte per a gent amb vertigen o en poca forma física. En aquest cas, també es pot pujar un poc més amunt i emprendre un llarg i bonic camí de baixada (en total, uns 5 km).

Camí a Ludiente

La senda del camí a Ludiente ix de la carretera. A la dreta i a l’altura de l’última entrada al poble si arribes de Toga, o a l’esquerra i a l’altura de la primera entrada si arribes des d’El Tormo. La senda està assenyalada i és bonica. D’ací pots anar cap al Pozo Negro de Ludiente, cap a Peñas Altas, o arribar a Ludiente. Pots baixar pel mateix camí o baixar de manera més llarga i relaxada per la pista. En aquesta última opció, la senda s’encreua tres vegades per la pista, així podem emprendre la baixada en el punt que ens vaja millor.