Rutes per Palanques

Palanques

Villanueva de Viver La felicidad en el fondo de un Puchero

Rutes per
Palanques
Cada pas, una aventura

PR-CV-245. Roca Tallada

La ruta de la Roca Tallada ens portarà fins al cim d’aquest turó castellonenc.

Partint del centre de Palanques, caminarem amb vista a la carena de la serra de Vila-roja fins a començar a ascendir pel coll, que fa de línia divisòria entre Castelló i Terol, per un camí excavat a la roca. Fins a arribar al cim, passarem pel barranc de la Mala Entrada i, un poc més avant, la cova de les Cabres.

Palanques és un pintoresc poble de la comarca dels Ports situat a la ribera del riu Bergantes. Tot i que la població va quedar intacta i la majoria de les masies van ser restaurades, gran part del seu terme municipal va ser arrasat pel devastador incendi de 1994. Aquest PR recorre gran part de terme municipal, que posseeix magnífiques vistes dels voltants.

En la part central del recorregut es poden observar alguns trams del que es creu que són restes d’una calçada romana picada a la mateixa roca. Així mateix, a tocar de la població i de la ruta que es descriu es poden admirar les pintures rupestres del Cingle de Palanques, on s’observa la cacera d’un gran senglar i la figura de la dona participant en aquesta.

 

Datos rápidos

  • Punto de inicio: Palanques (La Plaça)
  • Altitud: 670 m
  • Punto de llegada: Palanques (La Plaça)
  • Ascenso acumulado: 544 m

4 h 33 mins

15,04 kms

GR-331. Camí de Conquesta

És una ruta circular per la comarca dels Ports, un sender de gran recorregut o GR que transcorre per paisatges espectaculars, que travessa muntanyes, rius i valls. Amb 166 quilòmetres repartits en 15 etapes, les persones que el recórreguen podran gaudir de la naturalesa, la història, l’arquitectura, l’arqueologia i l’etnologia del territori. Un recorregut senderista i cultural que suposa un repte i que es podrà registrar amb el segellament de la credencial destinada a aquest fi. En qualsevol dels punts habilitats de la comarca, el visitant podrà adquirir una credencial que servirà per a dur el compte de les etapes completades. Es podrà segellar a les oficines de turisme, bars i ajuntaments dels municipis implicats. A més, per a fer la ruta es podrà adquirir per tan sols 12 euros la topoguia del sender, un llibre amb descripcions tècniques i informació de gran interés sobre tot el recorregut, amb mapes de cada etapa i una petita motxilla d’obsequi.