Rutes per Matet

Matet

Villanueva de Viver La felicidad en el fondo de un Puchero

Rutes per
Matet
Cada pas, una aventura

Ruta groga: Villamalur-Pavías-Matet

En l’itinerari en bicicleta pel Parc Natural de la Serra d’Espadà, podem observar una de les suredes millor conservades del parc natural, zones de bosc mixt (pinastre i surera), pinedes amb un sotabosc dominat per grans falagueres, barrancs amb una rica vegetació de ribera, arbres excepcionals a la nostra comunitat i, per descomptat, els cultius propis de la zona.

Al marge de la vegetació, aquesta ruta suposa una interessant mostra del patrimoni, ja que hi podem contemplar antics pous de neu, castells i fortaleses, un despoblat i la típica arquitectura de les poblacions d’aquesta zona, amb un marcat caràcter àrab.

Durant el nostre itinerari passem pel costat dels principals cims i trobem enclavaments que ens oferiran magnífiques panoràmiques de la serra i els seus voltants, a més d’obtindre una visió general de tot el parc natural.

La ruta s’inicia a l’àrea recreativa (dotada d’un refugi, font, taules i paeller) de la rambla de Villamalur, des d’on podem observar la població de Villamalur.

Dades ràpides

  • Circular: Sí
  • Desnivell: 320 m

11 h

Alta

23,5 km

Matet – Pavías – Pinedes de Villamalur-18-11-15 56 

En aquesta nova ruta cal tindre presents diversos condicionants. En primer lloc, com arribar al punt d’inici: cal passar Matet i seguir en direcció a Villamalur cap a la Fuente que Nace per pista asfaltada. Passarem la desviació a la Fuente que Nace, però no l’agafarem, perquè no té eixida. La següent desviació a l’esquerra és la que cal agafar. Aparcarem al costat d’un depòsit d’aigua ‒hi caben prou cotxes‒, des de Matet, a uns 2 km. L’altre condicionant que cal tindre en compte és que és molt aconsellable l’ús del GPS, perquè és una ruta sense marques, de sendes perdudes i antics camins. La ruta és una combinació d’antics camins, un poc de pista i sendes perdudes (si continuem transitant-les, es recuperaran). Té tres bones pujades i baixades, bastant ombra i bones sendes.

 

Serra d’Espadà 1 59

Volta circular pel Parc Natural de la Serra d’Espadà amb ascens al Pic d’Espadà. Punt de partida/arribada: Matet. Punts intermedis: Pic d’Espadà, Algimia de Almonacid. Dificultat tècnica: mitjana. Dificultat física: alta. Hi ha algun petit tram amb pedra solta. Al Pic d’Espadà deixem les bicis al final del forestal i pugem al cim a peu per un sender (al final cal enfilar-s’hi un poc). Total: uns 30 minuts anada i tornada.

Dades ràpides

  • Circular: Sí
  • Desnivell: 320 m

5 h 6 min

Mitjana

23,05 km