Rutes per Carrícola

Carrícola

Villanueva de Viver La felicidad en el fondo de un Puchero

Rutes per
Carrícola
Cada pas, una aventura

Ruta Barranc del Castell

A l’entrada de Carrícola deixarem el cotxe a carrer del Trinquet. Des d’ací començarem a caminar pel carrer pronunciat fins a divisar de seguida el castell. Passarem de l’asfalt a una pista de terra i, a continuació, al camí que ens conduirà pel barranc. Veurem el panell indicatiu de la ruta del Castell i iniciarem la bonica ascensió mentre divisem gran quantitat d’obres d’art de l’Espai d’Art Biodivers. Farem una paradeta a la font dels Unflats per tal d’agafar alé per a afrontar l’últim tram d’ascensió cap al castell. Per a poder entrar en l’interior del castell, haurem d’haver arreplegat la clau de la porta a l’ajuntament de Carrícola. Una vegada oberta la porta, pujarem per les escales interiors fins a dalt de la torre, des d’on podrem contemplar el Benicadell o el pantà de Bellús. Després de visitar el castell continuem l’ascensió fins a la pista que ve des d’Atzeneta d’Albaida, l’agafarem i iniciarem la baixada, passant per la font del Melero. Caminarem per la pista durant un poc més d’un quilòmetre, fins que, una vegada passat un mirador, uns quants metres més avant, veurem un bonic sender que ix a la nostra esquerra i que ens farà descendir entre pins fins al poble.

Dades ràpides

1 h 35 minuts

Alta

13 kms

Ruta Camins de l’Aigua:

Des de l’ajuntament ens dirigirem cap a l’horta de Carrícola, passant pel safareig, on començarem el recorregut de les aigües que abastien el poble i regaven l’horta de Carrícola i Bèlgida, per mitjà de les séquies, basses i aqüeductes restaurats d’època islàmica. En el recorregut conviuen algunes de les escultures del projecte Biodivers. En aquest recorregut es comenta la producció de cultiu ecològic de l’horta de Carrícola, el camp, la plantació, els tractaments, la producció i la comercialització, inclòs el mercat de productes ecològics i artesania local dels diumenges a la plaça del poble. Veurem el filtre verd per a la depuració de les aigües residuals i la planta de compostatge de la matèria orgànica dels veïns de Carrícola.

Dades ràpides

  • Circular: No
  • Desnivel Acumulado: 800 metros.

2 h 30 mins

Alta

6,200 kms

SL-CV 118 Ruta del Castell i altres joies arquitectòniques

La senda comença al parc 9 d’Octubre d’Atzeneta d’Albaida i està convenientment senyalitzada. Té panells explicatius i taules d’interpretació dels diferents recursos que es poden trobar al llarg del recorregut, com les neveres d’Atzeneta, les del corral de Penalba i la de Diego, forns de calç, carboneres o fonts antigues com la del Melero, la del Cardenal i la de Fontanars.

Dades ràpides

1 hora i 20 minuts

Mitjana

6,15 km