Agenda

11 de Setembre

9:00

Repartiment des municipis i murals per a cada artista

Del
10 al 18

Elaboració dels murals als pobles de la Matinal

13 de Novembre

12:00

Inici de la I Matinal Motera a la Ruta 99 des de Castell de Cabres

De 12:00 a 13:00

Termini per a inscriure's als Jocs Moters (Motorista més major, motorista més llunyà, Associació Motera amb més motoristes assistents, moto més original, moto més ruidosa, llançament de llantia i carrera lenta)

12:00

Inici de la mostra de productors i artesans de la Ruta99-Avant

Des de les
12:00

Festa remember Els Ports-Maestrat fins a fi de festa

13:15

Inici dels Jocs Moters

Des de les
13:30

Dinar amb embotit típic de la zona

15:30

Entrega de premis de la I Matinal motera Ruta99 amb animació

16:00

Entrega de Premis dels Jocs Moters

Vols participar en la I matinal motera de Ruta 99?

apunta't ací

Els pobles

Els pobles de la I matinal motera a la ruta99

Palanques

Palanques

Situat a la comarca de “Els Ports” en el límit entre Castelló i Terol, molt pròxim al riu Bergantes i, delimitant territorialment amb Sorita, Forcall i Morella a la província de Castelló, es troba Palanques un dels pobles més xicotets de l'interior de Castelló, amb tan sols uns 30 habitants i situat a uns 675 metres d'altura.

A destacar de Palanques està les pintures rupestres naturalistes del Cingle de Palanques que pertanyen al període del Neolític. Tenen una antiguitat de 5.000 anys. Estan formades per més de 30 figures compostes per diversos grups de caçadors i animals salvatges. Les pintures es distribueixen entre els abrics anomenats A i B, dues coves molt properes.
Herbers

Herbers

Herbers és la població situada més al nord-est de la Comunitat Valenciana. El seu terme ofereix un espectacular paisatge, on destaquen les muntanyes de la Tossa, la Roca Mola, el Botadó o la Costa del Ginebre, amb espectaculars vistes de la vall i l'entorn del municipi. Per això, compta amb grans desnivells en la seua orografia, que van des dels 750 metres d'altura del nucli urbà fins als 1236 m. La localitat s'assenta en la falda d'un pujol, on s'alça el majestuós palau del Baró d'Herbers.

Aquest és un edifici del s. XIV rehabilitat, que compta amb totes les dependències d'un castell feudal, amb preciosos finestrals gòtics. Fer una passejada per Herbers és gaudir de xicotets carrers de traçat medieval i arquitectura de pedra tradicional, és submergir-se en una terra que sembla d'una altra època i que encara conserva alguns oficis tradicionals, com la destil·lació d'aiguardent, a través de la que s'obté un licor de gran qualitat.
Villores

Villores

Villores està situat en el vessant d'una muntanya, prop del riu de Bergants, és un poble amb poc més de 40 habitants que limita amb els municipis de Forcall i Ortells. Emmarcat dins del paisatge de relleu abrupte que caracteritza la comarca dels Ports, el municipi es troba a una altura de 748 metres i té un clima continental, amb hiverns freds i estius calorosos. Per a arribar a ell, s'ha de travessar el riu Bergantes per un llarg pont de 119 metres, construït l'any 1925.

El Castell i l’Ermita de Na Senyora del Bon Succés: El Castell és un edifici que sembla que va ser la torre fortalesa d’origen musulmà. Al seu costat es troba l’ermita, en ple camí de pujada a les eres.
Castell de Cabres

Castell de Cabres

Castell de Cabres és un xicotet municipi de la Comunitat Valenciana. Situat al nord-oest de la província de Castelló, a la comarca dels Ports. Presenta una altitud mitjana de 1134 m i un cim màxim de 1310 metres. El seu paisatge és muntanyenc i té un clima d'hiverns austers i fresc a l'estiu. És una de les entrades al Parc Natural de la Tinença de Benifassà
Vallibona

Vallibona

Vallibona està situada al nord-est de la província de Castelló a una altura, en nombrosos punts del seu terme municipal, de més de mil metres. El conjunt urbà aquesta situada en el vessant en la qual conflueixen la riba esquerra del riu Cèrvol i el Barranc de la Gatellera en una vall entre les serres del Turmell i de la Creu a una altura de 672 metres sobre el nivell de la mar. Conserva la seua fisonomia medieval per la qual cosa va ser declarat Conjunt Històric Artístic, sent un dels exemples d'arquitectura popular més ben conservats de tota la Comunitat.

S'organitza entorn de la parròquia amb carrers que segueixen horitzontalment les corbes de nivell i que són travessades per altres de pronunciada pendent. L'església porticada i el Portal de la desapareguda muralla, són dos exemples d'aquest passat. El seu terme municipal bufona amb els de Morella, Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà, Rossell, Canet lo Roig i Xert, i té una extensió de 9.158 hectàrees.

Els esmorzars

On podràs esmorzar a la I Matinal Motera de la Ruta 99

La Carbonera 666 203 216 Vallibona
El Forn 964 177 555 Palanques
Gallo Bar 639 819 383 Villores

A continuació el proposem els bars dels municipis de la I Matinal Motera a la Ruta 99 on podràs fer una parada i probar l’Esmorzar de la Ruta 99.

Art urbà Ruta 99

I Concurs d’Art Urbà a la Ruta 99

Descobrix els artistes

i on trobaràs els seus murals

La mostra

Productors i cooperatives

Productes John Doe

Alimentació i regals
C/ Proba 123, Villores

Productes John Doe

Alimentació i regals
C/ Proba 123, Villores

Productes John Doe

Alimentació i regals
C/ Proba 123, Villores

Productes John Doe

Alimentació i regals
C/ Proba 123, Villores

I am tab #2 content. Click edit button to change this text. A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman.
I am tab #3 content. Click edit button to change this text. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad. How about if I sleep a little bit longer and forget all this nonsense.

La I Mostra de productors i artesans a la Ruta 99-AVANT recull una representación dels productes artesans i emprenedors rurals dels municipis AVANT.

Amb motiu de la I matinal motera a la Ruta 99, que es celebrará el 25 de setembre a Castell de Cabres- seu oficial de la Matinal- tindrà lloc una mostra de productors i artesans de la Ruta 99 i municipis AVANT. En ella podreu trobar productes de empreses i xicotets emprenedors rurals que han confiat en el territori per a crear els seus somnis empresarial. Ells, que treballen diariament per establir els municipis en risc de despoblament com a espais idonis per a crear negocis de proximitat, venen des de tots els racons de Castelló, Valencia i Alacant fins a Castell de Cabres a oferir una mostra del que es pot produïr i fabricar a l’interior de la nostra Comunitat.